Ben of ga jij bezig met het verbouwen van je keuken, dan is hier een leuk artikel om je te helpen met het stylen van je keuken. Keukens zijn er in veel verschillende vormen, stijlen en kleuren, dus het stylen door middel van goede apparatuur en kleuren is essentieel voor een mooie keuken. In dit artikel vertel ik je meer over het stylen van je keuken.

Planken en dienbladen

Iedereen gebruikt ze wel: snij- en broodplanken. Er zijn verschillende soorten snij- en broodplanken en zelfs dienbladen die jij kunt gebruiken om je keuken zo stijlvol mogelijk in te richten. De beste soorten planken om mee te stijlen zijn houten en stenen planken en dienbladen. Deze creëren warmte en sfeer in de keuken, wat in veel gevallen noodzaak is om de keuken niet ‘saai’ te laten lijken. Gebruik verschillende vormen en groottes en zet ze overlappend rechtop tegen de muur aan voor het mooiste resultaat.

Keukenapparatuur

Waar veel mensen de fout maken om hun keukenapparatuur weg te werken door het in de kastjes te zetten, is dat in veel gevallen helemaal niet nodig. Wanneer je bij het uitzoeken van de apparatuur let op het design, dan kan dit uitstekend passen bij de rest van de keuken en hoeven deze apparaten ook niet in de kast gezet te worden. Zwarte en/of witte apparatuur kan heel mooi staan in de keuken als het design ook goed is. Besteed hier dus extra aandacht aan bij het uitzoeken van nieuwe apparatuur.

Keukenblokken

Als je een nieuwe keuken laat zetten dan zijn keukenblokken natuurlijk onmisbaar. Er zijn keukenblokken met en zonder apparatuur en/of spoelbak erin verwerkt. Een keukenblok zonder apparatuur en spoelbak is handig als het gebruik ervan volledig is gericht op extra opberg- en werkruimte. Een keukenblok met spoelbak is handig voor extra opberg- en werkruimte en als plek om je handen te wassen en waar de vieze borden en het vieze bestek afgespoeld kunnen worden. Daarnaast zijn er ook nog keukenblokken met ingebouwde apparatuur, denk hierbij aan een oven, gasfornuis en afzuigkap. Ideaal voor kleine keukens, appartementen en kantines, maar ook zeker makkelijk voor in een woning. Deze blokken zijn in veel verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen. Wel is het noodzakelijk om een keukenblok uit te zoeken wat ook goed bij de rest van de keuken of woning past, zodat het één geheel blijft en mooi gestyled wordt.