Voedsel moet droog zijn voordat u het kookt. Door het met bloem of paneermeel te bedekken, kan het uitdrogen. Als u een laagje gebruikt om het voedsel te drogen, laat het dan 20-30 minuten op een rooster staan ​​om goed te drogen. Gebruik een middelhoog vuur om de olie op te warmen. Als er een thermometer beschikbaar is, moet deze altijd worden gebruikt, omdat dit de beste manier is om de juiste temperatuur te garanderen. Een gewenste olietemperatuur voor deze kookmethode is tussen de 350 en 375 graden.

Gebruik de ruimte spaarzaam bij het toevoegen van het voedsel aan de pan, omdat te veel voedsel ervoor zorgt dat de temperatuur van de olie daalt, waardoor het voedsel vet gaat opnemen in plaats van te koken. Als het voedsel aan de buitenkant bruin is, moet het gaar zijn. Verwijder het met een lepel met gaten erin en plaats het op een papieren handdoek om de olie op te nemen. Als de rest van de maaltijd nog niet klaar is, kan gefrituurd voedsel warm worden gehouden in een oven op 200 graden.